Khachapuri - ostbröd från Georgien

Under hösten 2017 träffade vi representanter från georgiska skolan i deras lokaler. Vi blev bjudna på fika och bland godsakerna fanns just det här georgiska brödet. Det var så gott så vi naturligtvis bad om att få receptet till vår kokbok.

Ingredienser:

600 g mjöl
500 ml naturell yoghurt
1 msk socker
3 msk olja
1 tsk bikarbonat
350 g fetaost
350 g Mozarella
1 ägg
200 g smör

Blanda yoghurt med bikarbonat. Tillsätt salt, socker, olja samt mjöl, lite i taget. Knåda degen, den kan vara lite klibbig.  Riv ostarna och blanda med ägg för att göra fyllning. Ta en bit deg och platta till den. Lägg på lika mycket ostfyllning som degen och forma till en boll. Platta till bollen, och kavla ut den till ca 0,5-1 cm tjock. Stek i torr stekpanna, uppvärmd på medelvärme, några minuter på båda sidorna. Alternativ gräddar du bröden i ugnen  Lägg färdig Khachapuri på tallrik och lägg 30 g smör för att smälta på. Skär i bitar och servera.

Smaklig måltid!

Georgiskt ostbröd