IB:s nyhetsbrev - december 2017

2017-11-29IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under den närmsta tiden och annan aktuell information.


 

Türkçe masallar - sagostund på turkiska
Vill du att ditt barn övar på att prata turkiska? Med roliga sånger och spännande sagor får barnen språkträning. I pysselverkstaden finns plats för lek, fika och ytterligare övning i det turkiska språket.
För barn 2-6 år. Ta med eget fika.
Språk: turkiska 
Söndag 2 december kl 13

Sagostund på mongoliska - Монгол ардын үлгэрийн цаг
Vi sjunger populära barnsånger och läser sagor. Barnen möter det mongoliska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt och vi lär känna andra som har Mongoliet i sitt hjärta.
För alla som är intresserade. Ta gärna med eget fika.
Anmälan till tsatsa03@gmail.com
Språk: mongoliska
Söndag 10 december kl 13

Sagostund på nederländska
Voorlezen in de bib: kom genieten! Kom luisteren naar Nederlandse bekende en onbekende boeken! Ik lees voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Graag een seintje: eline_snauwaert@hotmail.com
För barn 3-6 år.
Språk: nederländska
Söndag 17 december kl 13

Svenskt språkcafé – drop-in
Vill du öva på att prata svenska? Då är du välkommen till vårt språkcafé på måndagskvällar för att fika och samtala. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30  t.o.m. 18 december.

Bokgåva från Kazakstan
Internationella biblioteket har fått en större bokgåva från Nationalbiblioteket i Kazakstan. Gåvan överlämnades av biträdande nationalbibliotekarie. Förutom böcker på kazakiska fick IB även ta emot en dombra, en kazakisk luta, som vi hoppas kunna placera i anslutning till böckerna.

I december är blioteket stängt följande dagar:
24-26 december,  (julafton, juldagen, annandag jul)
21 december -1 januari, (nyårsafton, nyårsdagen)
6 januari, (trettondedagen)