Keymar - frukostrecept från Irak

Ett recept från Laila Nawara, som jobbar på Internationella biblioteket och som är ordförande i kören Tigris Fåglar. Fler recept hittar du om du klickar på bilden "IB:s kokbok" på startsidan.




Ingredienser:

1 liter mjölk 3% fett.
2 x 5 dl vispgrädde

Så här gör du:

1. Blanda grädde och mjölk i en kastrull och låt det koka upp under omröring. När mjölkblandningen börjar stiga, tar du av kastrullen och häller innehållet i ungsformar, sätter dem på spisen för att koka dem på en lägre temperatur under en timme och 20 minuter. Rör INTE om under tiden.

2. Låt ugnsformarna svalna och ställ dem sedan i kylskåpet i 10 timmar.

3. Ta ut från kylskåpet, skär och rulla som om de vore croissant och lägg dem på en tallrik.

Ni kan äta Keymar till frukost tillsammans med bröd, kahi med sylt, honung eller dadelsås.

Lycka till!

Länk till IB:s kokbok.