IB:s nyhetsbrev - mars 2016

2017-03-02IB:s nyhetsbrev innehåller information om vad som händer på biblioteket under innevarande månad och annan aktuell information.


Sagostund på nederländska: Lezen is leuk!
Maar als je het zelf nog niet kan is voorgelezen worden nog vele leuker! Daarom lezen wij verhalen voor in het Nederlands. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent.
Att läsa är kul! Men om du inte kan läsa själv är det roligt om någon läser högt för dig. Att läsa och lyssna är bra för språkutvecklingen och det stimulerar också fantasin. Att läsa öppnar nya världar.
Språk: nederländska
Söndag 5 mars kl.13. Även 21/5.

Sagostund på urdu
Vi roar oss med rim, ramsor och berättelser. För barn 1-7 år. Även hinditalande barn är välkomna.
Språk: urdu
Söndag 12 mars kl. 13.

Sagostund på mongoliska - Монгол ардын үлгэрийн цаг
Vi sjunger populära barnsånger och läser sagor. Barnen möter det mongoliska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt och lär känna andra som har Mongoliet i sitt hjärta. Ta med eget fika. Anmälan till tsatsa03@gmail.com
Språk: mongoliska
Söndag 19 mars kl. 13. Även 23/4.

Magyar olvasókör – ungersk läsecirkel
Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba. Körvezetõ: Steiner Katalin.
Välkommen till en läsecirkel på ungerska! Gruppen träffas och samtalar om böcker och aktuella texter. Cirkelledare är Katalin Steiner. Öppen för alla, ingen anmälan.
Språk: ungerska
Tisdag 21 mars kl. 17. Även 25/4.

Kinesisk bokcirkel  中文读书会
Vi samtalar om kinesisk litteratur. Cirkelledare är Hua Zhou som är aktiv inom Nordic-Chinese organization. Öppet för alla! Anmälan till zhouhua99@hotmail.com
您对中国文学感兴趣吗? 欢迎加入我们的中国文学圈,让我们以文学座谈的形式一起探讨中国文学,对话中国文学。本活动由北欧华人协会www.nordic-chinese.org 周画亲情主持。
Språk: kinesiska 
Onsdag 22 mars kl 17.30. Även 10/5.

Sång- och sagostund på koreanska
 한국말 노래와 동화 교실에 어린이 여러분들을 초대합니다!
Tillsammans sjunger vi populära koreanska barnsånger och läser sagor för barnen. Vi vill att ditt barn bekantar sig med det koreanska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt. Ett fantastiskt tillfälle att lära känna andra familjer som har Korea i sitt hjärta. För barn 1-6 år. Anmälan till misung.shin@gmail.com I samarbete med Koreanska skolan i Stockholm.
Språk: koreanska
Söndag 26 mars kl. 13. Även 28/5.

Författarträff med Claude K. Dubois från Belgien
Möt illustratören och barnboksförfattaren Claude K. Dubois. Hennes bok ”Akim springer” kom nyligen ut på svenska. I boken berättar hon om ett enda barns otäcka upplevelser i ett land i krig. Men det är också en berättelse om många andra barn, kvinnor och män som drivits på flykt undan svält, våld och krig. Boken har rekommenderats av Amnesty International.
I samarbete med Belgiens ambassad i Stockholm och Fransklärarföreningen.
Språk: franska som tolkas till engelska
Måndag 27 mars kl 18.
 
Svenskt språkcafé – drop-in
Kom och prata svenska över en kopp kaffe. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.
Måndagar 17-18.30.

Digitala första hjälpen – drop-in
Lär dig använda datorer och internet, hantera tangentbord och mus, skaffa en e-postadress, ladda ner e-böcker, skaffa facebook, skriva och redigera text, hitta på vår webbplats m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med dig din egen dator eller surfplatta. Du kan öva och ställa frågor, vi visar dig och ger tips så att du som är nybörjare kan komma igång. Torsdagar i samarbete med Individuell människohjälp.
Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem på din dator eller surfplatta.
Tisdagar och torsdagar kl 17-19.

Skrivarkurs på somaliska
Under fyra lördagar under våren kommer vi att i samarbete med Somali Nordic Culture ordna skrivarkurs. Kursen riktar sig främst till unga blivande somalisk-svenska författare. I kursen ingår hur man börjar skriva en bok, skrivregler, bild och illustration samt hur man sedan publicerar sin bok och marknadsför den. Kursledare är författaren, illustratören och konstnären Oscar Trimbel. Kursen är redan fullbokad!
Print