Fruity Caribbean Chicken

CAROLINA DANI: Den här rätten kom till när vi bodde i Karibien, på Dominikanska republiken. Där såldes det mango och avokado för några futtiga kronor vid trafikljusen och jag har aldrig sett större och aldrig ätit godare frukter!




av 4 kyckling filéer

marinad:
olja
citronjuice
chilisås
salt
peppar
soya
paprikapulver
chiliflakes
vitlöks aioli
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
chiliflakes
5 dl couscous, medium
vatten
olivolja
salt
peppar
25g smör
babyspenat
1 stor fin mango
2 mjuka avocado
1 rödlök

Gör marinaden och tillsätt kycklingfiléerna, delade på längden. Låt stå i ett par timmar eller över natten i kylskåp.

Grilla filéerna 2-3 minuter på varje sida, svep sedan in i aluminiumfolie och låt dem vila i 10 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till vitlöksaiolin och låt den vila i kylskåp under tiden du lagar maten.

Koka upp 5 dl vatten, lite olivolja, salt, peppar och 25g smör. Stäng av plattan. Tillsätt 5 dl couscous, rör om med gaffel, låt stå under lock i ca 10 minuter, men puffa runt med gaffeln några gånger under tiden så att couscousen blir luftig och inte klibbar.

Skala och skär mango, avokado (droppa genast citron på  avokadon, så att den inte mörknar) i fina små bitar och hacka rödlöken fint.

Lägg babyspenat runt kanterna på ett stort fint fat, lägg couscousen blandat med mangon, avokadon och rödlöken i mitten av fatet. Lägg den grillade kycklingen ovanpå och droppa citronolivolja överst.
 
Servera med aiolin och varmt bröd.





Carolinas matsida på internet http://dani-dining.squarespace.com/