Sadza - majsgröt från Zimbabwe

Enkelt att laga...

Mitt namn är Mark Flanagan, jag är teaterproducent/manusförfattare/skådespelare etc. Jag har nyligen startat mitt egna sedan länge efterlängtade produktionsbolag Albert Lawrence Media (namnet är min fars dopnamn). Jag kom till Sverige 1999 efter att ha bott i London ett bra tag. Jag var så trött på stressen, bilköerna och bristen på natur att jag packade mina väskor och flyttade till västkusten och Göteborg.
 
Här är mitt recept:
 
SADZA
 
1 kopp majsmjöl
2 koppar vatten
1 tesked salt
 
Blanda 1 kopp majsmjöl med 1 kopp vatten så att det bildar en gröt.
 
Häll gröten i en kastrull.
 
Tillsätt 1 kopp kokande vatten samt saltet till gröten.
 
 
Har du synpunkter på receptet, vill du kontakta upphovsmannen, vill du skänka oss ett matrecept, skriv till receptsamlaren toma.gergely@kultur.stockholm.se