Pijana baba - Vinmarinerad bakelse

Recept ur AUGUSTINA BUDJA:s kokbok

Ingredienser
 
3 ägg
3 msk mjöl
1/2 liter vin, helst vitt
1 tsk bakpulver
 
Tillvägagång
 
1. Separera äggvitorna från ägggulorna. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösocker och hela äggulor.
 
2. Tillsätt mjölet och bakpulvret till den vispade massan. Vispa.
 
3. Sätt ugnen på 200 grader C.
 
4. Häll massan i en ugnsäker bakform och grädda i ca 18 min.
 
5. Ta upp bakelsen, vänd den på ett passande fat och låt svalna.
 
6. När den har svalnat, dryp över rikligt med vinet. Servera bakelsen delad i små tårtliknande bitar med en tesked till. I stället för vin kan man drypa över fruktsaft, lite rom eller chockladlikör samt garnera med en klick vispgrädde.
 
 
Receptet är taget ur boken: Slovenska maträtter (Slovenske jedi) av Augustina Budja utgiven av Sångföreningen Orfeum i Landskrona. Det går att beställa, adressen är: orfeum@bredband.net
 
Har du synpunkter på receptet, vill du kontakta upphovsmannen, vill du skänka oss ett matrecept, skriv till receptsamlaren toma.gergely@kultur.stockholm.se