Fisk med sötpotatis från Moçambique

Peixe Frito com Batata-Doce. Recept av Bodil Evertsson

INGREDIENSER

Ca 600 gr fiskfilé av valfri sort (gärna fast)
750 gr sötpotatis
6 dl kokosmjölk
1 gul lök
1 msk tomatpuré
3 torkade persikor eller 6-8 torkade aprikoser
1 knippe färsk koriander
2 vitlöksklyftor
Vatten
Salt
Piri-piri (chilifrukter)
 
TILLAGNING

Hacka lök och vitlök, skär persikor/aprikoser och sötpotatisen i små bitar. Fräs lök och vitlök lätt, blanda ner alla ingredienser (utom fisken och koriandern) i en gryta och låt koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Salt och chili efter behag.
 
Bryn fisken mycket lätt i olja, häll sedan över bitarna i grytan och låt koka ytterligare 5-10 minuter tills fisken är kokt. Garnera med den finhackade koriandern.

 
OM BODIL EVERTSSON
 
"Jag har arbetat i Angola (1988-90 och 1995-96) och Namibia (1990-92) och även rest mycket i södra Afrika. Jag har varit volontär för Afrikagrupperna i bägge länderna och 95-96 arbetade jag för SWEDINT i Angola. Har haft den stora förmånen att ha många vänner som lärt mig mycket om respektive land och därmed också matkulturen."
 
Har du synpunkter på receptet, vill du kontakta upphovsmannen, vill du skänka oss ett matrecept, skriv till receptsamlaren toma.gergely@kultur.stockholm.se