Tonfisk med tomat och jordgubbsås

Montserrats Arias arbetade tidigare på Internationella biblioteket. Receptet från henne är en rätt med tonfisk, krossade tomater, persilja och jordgubbar!

Ingredienser

En stor bit tonfisk – ca 400 gr
Två paket krossade tomater
Bladpersilja - några blad
Jordgubbar – 100gr
Salt - Svartpeppar
Vitlök – två klyftor
Olivolja
 
 
1. Blanda i en kastrull med lite olivolja: tomat, salt, svartpeppar, jordgubbar och två pressade vitlöksklyftor.
Vispa allt och värm det tills det kokar. Låt såsen puttra 15 minuter. Rör om det då och då.

2. Fritera tonfisken i en stor panna. Rulla den tills den är bra gjord i kanten (den ska vara mjuk i mitten så fritera den ”bara” ytligt).
 
Se bilden:
Lägg såsen i en form och lägg fisken i mitten med tomatsåsen ovanpå.
Lägg formen i ungen 125° - 30 minuter.
Servera med sallad.