Kycklingsallad : Sallad olovieh

Till bords med ett recept från den flygande poeten AKRAM MONFARED ARYA, Irans första kvinnliga pilot.

SALLAD OLOVIEH
(Kycklingsallad)

Det här behöver du till 4 personer:
 
En halv kyckling
4 kokta potatisar
4 kokta ägg
50 g gröna ärter
100 g (persisk) saltgurka
100 g majonnäs
4 msk limejuice
1 dl olivolja
Salt och peppar
1 lagerblad
1 lök
2 vitlöksklyftor
 
Garneringen
 
5 tomater i skivor
Gröna och svarta oliver
 

Så här gör du:
 
Koka kycklingen i en halv liter vatten med en lök (tills den blir genomkokt), 2 vitlöksklyftor, salt, peppar och ett lagerblad.
Rensa bort skinn och ben, skär kycklingen i små bitar.
Koka potatisen, skala och mosa den.
Koka äggen hårt, mosa det.
Blanda kycklingen, potatisen, äggen, de gröna ärterna, och den hakade saltgurkan med majonnäs, limejuice,  och olivolja samt tillsätt salt och peppar.
Lägg salladen på en tallrik och garnera med majonnäs, tomater, saltgurka och oliver.
Salladen kan man äta som huvudrätt eller använda som smörgåspålägg. Passar bra som utflyktsmat.
 
 
Presentation:
Den flygande poeten
Akram Monfared Arya
Irans första kvinnliga pilot
Poet och författare med hittills tio böcker
Vill ni veta mer om henne? Besök hennes hemsida:
http://www.arya.se