Hackad lever : Gehackte leber

HARRIET LACKSTEN ger oss en riktigt kosher maträtt.Det här är en av de mest välkända och omtyckta judiska rätterna. Alla är experter på att göra denna rätt. Det här är min version. Man kan använda ungnötslever eller en blandning av ungnöts- och kycklinglever i stället för kycklinglever.

Hackad lever
 
INGREDIENSER

400-500 g kycklinglever
250 g hackad lök
3 matskedar olja
3 hårdkokta ägg
Salt, peppar
 
 
TILLAGNING
 
Börja med att grilla levern. Detta kan göras i grillpanna, i ugn eller i en grill.
Strö lite salt över levern. Levern är klar när den förlorat sin rosa färg och inget blod längre syns.
Fräs löken i oljan. Den ska få aningen färg och mjukna. Låt svalna.
Mal lever, lök och äggen i köttkvarn. Har du ingen sådan går det bra att använda en matberedare eller mosa med en gaffel.
Känns smeten för hård , tillsätt lite olja.
Krydda med salt och peppar.
Dekorera med tomater, sallad, inlagd gurka eller hackade hårdkokta ägg.
Servera som förrätt med bröd.