Kinesisk fiskrätt med chili : Sansi you lin yu

Kokt fisk med chili och varm olja - kinesisk maträtt. Recept ifrån boken: "44 små rätter. Lättlagad kinesisk vardagsmat", mat av Inger Jiang, text: Christofer Fager & Foto Magnus Laupa, Natur & Kultur

2 personer
 
INGREDIENSER

1/2 röd chili
10 cm salladslök
3 cm ingefära
2 msk soja
1 tsk strösocker
1 tsk risvin eller torrt vitt vin
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller rödspätta
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
3 msk matolja
 
FÖRBEREDELSER

1. Strimla chili, salladslök och ingefära.
2. Häll soja i en liten skål och blanda med socker och vin till en sås.
3. Rulla fiskfilén i potatismjöl.
 
TILLAGNING

1. Häll 1 liter vatten i en kastrull och koka upp tillsammans med salt.
2. Lägg i fisken och koka på stark värme i 5 minuter. Häll av vattnet och placera fisken på en tallrik.
3. Strö strimlad salladslök, chili och ingefära på fisken. Häll över soja-såsen.
4. Hetta till sist upp oljan i en liten kastrull och låt den rinna över fisken.