Fisk med sötpotatis : Peixe Frito com Batata-Doce

Fisk från Moçambique. Recept av Bodil Evertsson

INGREDIENSER

Ca 600 gr fiskfilé av valfri sort (gärna fast)
750 gr sötpotatis
6 dl kokosmjölk
1 gul lök
1 msk tomatpuré
3 torkade persikor eller 6-8 torkade aprikoser
1 knippe färsk koriander
2 vitlöksklyftor
Vatten
Salt
Piri-piri (chilifrukter)
 
TILLAGNING

Hacka lök och vitlök, skär persikor/aprikoser och sötpotatisen i små bitar. Fräs lök och vitlök lätt, blanda ner alla ingredienser (utom fisken och koriandern) i en gryta och låt koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Salt och chili efter behag.
 
Bryn fisken mycket lätt i olja, häll sedan över bitarna i grytan och låt koka ytterligare 5-10 minuter tills fisken är kokt. Garnera med den finhackade koriandern.

 
OM BODIL EVERTSSON
 
"Jag har arbetat i Angola (1988-90 och 1995-96) och Namibia (1990-92) och även rest mycket i södra Afrika. Jag har varit volontär för Afrikagrupperna i bägge länderna och 95-96 arbetade jag för SWEDINT i Angola. Har haft den stora förmånen att ha många vänner som lärt mig mycket om respektive land och därmed också matkulturen."