Omelett med auberginer : Mirza Gasemi

Shirin Laji ger oss en persisk maträtt

Ingredienser för 4 personer
 
2 auberginer
Olivolja
4 ägg
Salt, peppar
2 tomater
Vitlök
Dragon
 
 
Tillagning
 
Skala auberginerna, skär dem i små bitar, stek dem lätt på medelvärme. Mosa dem. De kan grillas istället för att stekas.
 
Hacka tomaterna (eller använd tomatpuré) och blanda till en smet med auberginer och vitlök. Vispa upp äggen och blanda i dragon.
 
Häll lite olja i stekpanna, när det är riktigt varmt så häll i blandningen.

Låt smeten gräddas i 15-20 min. Du kan mha en tallrik vända på omeletten och få båda sidorna fina.
 
Servera gärna med lite yoghurtsås som du kan lätt göra genom att blanda yoghurt med hackad persilja, gurka och lite vitlök.
 
Smaklig måltid.
 
Hälsar
 
Shirin Laji