Hemulpacheon

- maträtt från Korea

Hemulpacheon
/hemulpadjon/
 
 
 
 

Hemul betyder skaldjur och pacheon är någon slags pannkaka. Man äter hemulpacheon särskilt när det regnar eftersom koreanerna tycker att regnet och hemulpacheon-rätten passar bra ihop. Vid fester brukar  man äta hemulpacheon med sojasås.

 
Ingredienser

bläckfisk 30g
räkor 50g
mjöl 90g
rismjöl 60g
ägg 1 st.
gräslök 100g
salt 1tsk
vatten 350ml
olja 4msk

Tillagning

1. Skölj räkor och bläckfisk
2. Skär gräslöken i bitar om ca 1,5 cm
3. Blanda mjöl, rismjöl, ägg, gräslök, salt och vatten till en deg i en skål
3. Blanda degen med räkorna och bläckfisken 
4. Lägg degen i en stekpanna
5. Stek degen
 
 
Recept av Jenny Gwack, som studerar vid Runö folkhögskola och har praktiserat vid Internationella biblioteket maj 2013.