The Field |cs_title| is not indexed - Zacs indiska kyckling

Häll på en tekopp mörk rom, helst Old Monk...

Ta 17 torkade röda chilis, 10 ”fenugreek seeds” (klicka!), 2 teskedar vallmofrö, 2 teskedar sesamfrön, 1 tesked korianderfrön, 1 stjärnanis, 1 muskotnötblomma, 11 kryddnejlikor och värm dem på en platt stekpanna tills de är genomrostade och avger aromen. Mal dem grovt eller stöt dem i mortel.

Gnid in dem i en kyckling (eller anka eller annan dylik varelse), helst slaktad. Häll på en tekopp mörk rom, helst Old Monk, 2 matskedar vinäger och lagom mycket salt och marinera rubbet minst tolv timmar. Baka i ugn i fyra timmar på låg värme, under övervakning så att den inte börjar brinna. Det intressanta är att om det blir mat över och man äter resterna dagen efter, så tenderar det att smaka ännu bättre.
 
Har du synpunkter på receptet, vill du kontakta upphovsmannen, vill du skänka oss ett matrecept, skriv till receptsamlaren toma.gergely@kultur.stockholm.se