The Field |cs_title| is not indexed - Aviyal (Avial) - Indisk vegetarisk mat

Maträtt från Kerala, Indien. Recept skänkt av USHA BALASUNDARAM

INGREDIENSER
 
2 koppar kokta grönsaker i små bitar (gröna bönor, morot, potatis, råa bananer)
Kumminfrö 2 tsk
Kokosflingor 3 msk
Grön chili 4-5 st
Kärnmjölk ¾ pkt
Gurkmeja 1/ tsk
Kokosolja 3 tsk (kryddning)
Korianderblad (hackat) 1 msk
Salt enligt smak
Curryblad 5-6
Senapsfrö 1 tsk,
Hing* 1 tsk
 
 
TILLAGNING
 
Rosta kummin, kokosflingor och grön chili i lite olja – en i taget, och finmal till en pasta. Blanda pastan, gurkmejan och saltet i kärnmjölken och koka i en kastrull. Häll i grönsakerna och koka tills kärnmjölkblandningen har tjocknat. Lägg i korianderbladet. Värm kokosoljan i en liten kastrull och stek lite senapsfrön, curryblad, kummin, röd chili och hing*. Häll på grönsaksblandningen. Servera med varmt ris.
 
 
 
Usha Balasundaram är dansös. Bor och undervisar i Stockholm.

 
Har du synpunkter på receptet, vill du kontakta upphovsmannen, vill du skänka oss ett matrecept, skriv till receptsamlaren toma.gergely@kultur.stockholm.se